Praktično je preko noći u dobroj mjeri otežano funkcionisanje većine kompanija, a veliki broj njih je bio primoran na to da svoje uposlenike upute na rad od kuće.

Ranije nepoznati pojmovi i prakse poput držanja socijalne distance, stalnog dezinfikovanja ruku, obaveznog nošenja maski tokom običnih interakcija s drugim osobama i slično, postali su obaveza koju poslodavci jednostavno moraju osigurati svojim uposlenicima, kako bi uopšte mogli nastaviti sa svojim djelatnostima.

U takvoj novonastaloj situaciji, snašli su se samo oni najspretniji, koji su bili spremni brzo odgovoriti svim zahtjevima i prilagoditi svoje poslovanje okolnostima pandemije. Mnogi su bili primorani da promijene tok svog poslovanja, korespondencije sa klijentima, strategije komuniciranja, kao i da se prilagode novonastaloj situaciji na razne druge načine.

Tershouse kao najveći i najbolje opremljeni coworking prostor u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, također je pretrpio snažne udarce kao i mnogi drugi, ali brzom transformacijom i ulaganjem dodatnih napora kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere, uspješno je odgovorio na sve izazove i uz to ponudio pomoć svim kompanijama i pojedincima kojima su rad i organizacija nužnih poslovnih događaja postali pravi izazov.

Shodno ovome, poduzeli smo niz strateških koraka kako bismo svim klijentima i našim coworkerima omogućili sigurno i nesmetano poslovanje iz našeg prostora. Posljednjih 6 mjeseci, uložili smo preko 30.000 KM u kupovinu audio, video i softverske opreme koja će omogućiti našim klijentima održavanje raznih tipova evenata, kao i olakšati komunikaciju sa klijentima tokom pandemije.

Investicijom u razvoj internog sotvera omogućili smo svim našim coworkerima pristup bazi trenutnih korisnika coworking prostora kako bi na taj način provjerili slobodne kapacitete i mogli donijeti odluku o dolasku ili ne. Na taj način, spriječili smo dolaske većih grupa od dozvoljenog, čime još jednom pokazujemo odgovornost i brigu o zdravlju svih naših klijenata.

Uz sve navedeno, tokom COVID pandemije napravljena je i značajna investicija kako bi korisnicima pored WC-a zajedničkih prostorija, bio stavljen na raspolaganje i privatni WC u sklopu samog coworking prostora, kako bi se osigurao veći stepen čistoće i slobode u prostoru, te broj kontakata sveo na minimum. Čišćenje i dezinfekcija prostora se vrši dva puta dnevno, a uz dezo barijere i sredstva za dezinfekciju koja se mogu pronaći na svakom ćošku tershouse-a.

----

Činjenica da tershouse raspolaže sa prostorom od velikih 580m2 podijeljenih 4 konferencijske sale zavidne kvadrature, kao i coworking prostora koji se sastoji iz 2 dijela, značila je da se i dalje neometano mogu obavljati poslovne djelatnosti uz poštovanje pravila socijalne distance. Višenamjenska konfiguracija, prilagodljivost potrebama, posjedovanje kabina za pozive i 4 sale u kojima se redovno održavaju manji sastanci na većoj distanci, sveukupno čine tershouse sigurnim mjestom i u vremenu pandemije.

Uz politiku odvojenosti stolice i ostavljanja dovoljnog prostora svakom coworkeru, te organizaciji evenata sa distancom, tershouse se potrudio i da svim klijentima i korisnicima osigura i besplatne maske - sve u cilju preventivnog očuvanja zdravlja.

Shodno svemu navedenom, nije teško zaključiti da je izazovno vrijeme tershouse učinilo jačim i odlučnijim da se nastavi razvijati sve do potpune realizacije svoje vizije budućnosti, koja nikada nije bila jasnija.

Tershouse nije samo mjesto za freelancere i kadar iz IT oblasti, tershouse je zajednica pozitivnih vibracija, platforma za učenje, networking riznica u kojoj se mogu naći i ljudi iz consultinga, digitalnih agencija, ekonomisti, računovođe, dizajneri, na osnovu kojeg sam taj multidisciplinarni mix zanimanja garantuje uspjeh i odličan networking svim pojedincima i kompanijama, ali i pored coworkinga i event prostora pruža mogućnost usluga iz domena bussiness consultinga, IT developmenta – razvoja softverskih rješenja za kompanije i pojedince.

Mi smo društveno odgovorna zajednica koja pruža ogromnu podršku startupima, održava meetup-e na nivou kompletnog coworkinga kako bi se razmijenila znanja, mišljenja i ideje, te na taj način pokrenuli novi projekti i otvorile nove saradnje, što je i suština coworkinga.